白菜の浅漬けの作り方(簡単な一夜漬けのレシピ) - How to make Hakusai no Asazuke (Lightly Pickled Chinese Cabbage)
詳しいレシピはこちら→
http://marron-dietrecipe.com/tsukemon...
白菜の漬物、浅漬けの作り方です。白菜1/4株を一口大に切ってタッパーに入れ、大さ
じ1杯の塩をまぶし、重石をして上がった水分を絞ります。唐辛子や昆布と合わせて味を
なじませれば簡単においしい一夜漬けが作れます。
How to make Hakusai no Asazuke (Lightly Pickled Chinese Cabbage). Quick and Easy Chinese Cabbage Tsukemono.
100gのカロリー16kcal
calories:16kcal/100g
【材料】
白菜‥‥1/4株(600g~700g)
塩‥‥白菜の重さの3%
赤唐辛子(小口切り)‥‥少々
ニンニク(スライス)‥‥1かけ
漬け物用昆布‥‥適量(2~3g)
【Ingredients】
1/4 Chinese cabbage
1 tbsp sea salt (3% weight of cabbage)
1 tsp red pepper flakes
a clove of sliced garlic
2g chopped kombu kelp
【作り方】
1、白菜をザッと洗って水気を切る。
2、食べやすい大きさに切る。
3、漬け物容器に入れる。
4、白菜の重さの3%の塩を加える。約大さじ1杯です。
5、手で混ぜて塩を全体になじませる。
6、押し蓋をする。
7、白菜の重さの3倍の漬物石をのせ、半日置く。
8、水が上がったら白菜を軽く絞り、別の容器に移す。
9、唐辛子、ニンニク、昆布を入れる。昆布はたくさん入れるとネバネバするので、少量
を入れましょう。
10、箸でかき混ぜ、味がなじんだら食べ頃。ニンニクは風味づけなので、食べる時は取
り除くとよいでしょう。
11、小皿に取り分け、お好みでお醤油をかけていただく。
白菜漬けはご飯によく合います。
【Directions】
1、Wash the cabbage leaves and drain.
2、Cut cabbage leaves into bite-sized pieces.
3、Put the cabbage into a pickling pot.
4、Add salt. (3% weight of cabbage)
5、Mix this well in the bowl.
6、Cover the bowl with a plate.
7、Put a pickle press which is 3 times heavier than the cabbage.
Let it sit for about half a day.
8、When the water seeps out from the cabbages, squeeze the cabbage slightly with your hands and put into another bowl.
9、Add red pepper flakes, garlic slices and kombu kelp.
10、Mix well, let it for a few hour. It's done.
Garlic gives the pickle a good flavor but you can remove them before you eat.
11、Arrange the the cabbage on a small plate.
Add a little soy sauce if desired.
Hakusai Zuke goes really well with rice.
白菜の漬物(本格塩漬け)の作り方はこちらの動画をご覧ください。
How to make Hakusai Zuke (Chinese Cabbage Tsukemono). Authentic Japanese Pickled Cabbage.
http://youtu.be/YoWckdewIFw
白菜の浅漬けの作り方(簡単な一夜漬けのレシピ) - How to make Hakusai no Asazuke (Lightly Pickled Chinese Cabbage)
詳しいレシピはこちら→
http://marron-dietrecipe.com/tsukemon...
白菜の漬物、浅漬けの作り方です。白菜1/4株を一口大に切ってタッパーに入れ、大さ
じ1杯の塩をまぶし、重石をして上がった水分を絞ります。唐辛子や昆布と合わせて味を
なじませれば簡単においしい一夜漬けが作れます。
How to make Hakusai no Asazuke (Lightly Pickled Chinese Cabbage). Quick and Easy Chinese Cabbage Tsukemono.
100gのカロリー16kcal
calories:16kcal/100g
【材料】
白菜‥‥1/4株(600g~700g)
塩‥‥白菜の重さの3%
赤唐辛子(小口切り)‥‥少々
ニンニク(スライス)‥‥1かけ
漬け物用昆布‥‥適量(2~3g)
【Ingredients】
1/4 Chinese cabbage
1 tbsp sea salt (3% weight of cabbage)
1 tsp red pepper flakes
a clove of sliced garlic
2g chopped kombu kelp
【作り方】
1、白菜をザッと洗って水気を切る。
2、食べやすい大きさに切る。
3、漬け物容器に入れる。
4、白菜の重さの3%の塩を加える。約大さじ1杯です。
5、手で混ぜて塩を全体になじませる。
6、押し蓋をする。
7、白菜の重さの3倍の漬物石をのせ、半日置く。
8、水が上がったら白菜を軽く絞り、別の容器に移す。
9、唐辛子、ニンニク、昆布を入れる。昆布はたくさん入れるとネバネバするので、少量
を入れましょう。
10、箸でかき混ぜ、味がなじんだら食べ頃。ニンニクは風味づけなので、食べる時は取
り除くとよいでしょう。
11、小皿に取り分け、お好みでお醤油をかけていただく。
白菜漬けはご飯によく合います。
【Directions】
1、Wash the cabbage leaves and drain.
2、Cut cabbage leaves into bite-sized pieces.
3、Put the cabbage into a pickling pot.
4、Add salt. (3% weight of cabbage)
5、Mix this well in the bowl.
6、Cover the bowl with a plate.
7、Put a pickle press which is 3 times heavier than the cabbage.
Let it sit for about half a day.
8、When the water seeps out from the cabbages, squeeze the cabbage slightly with your hands and put into another bowl.
9、Add red pepper flakes, garlic slices and kombu kelp.
10、Mix well, let it for a few hour. It's done.
Garlic gives the pickle a good flavor but you can remove them before you eat.
11、Arrange the the cabbage on a small plate.
Add a little soy sauce if desired.
Hakusai Zuke goes really well with rice.
白菜の漬物(本格塩漬け)の作り方はこちらの動画をご覧ください。
How to make Hakusai Zuke (Chinese Cabbage Tsukemono). Authentic Japanese Pickled Cabbage.
http://youtu.be/YoWckdewIFw
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